5ο Διεθνές Συνέδριο Ασφάλεια και Υγεία στα Κατασκευαστικά Έργα, 26-27 Μαΐου 2017

FINAL_POSTER-A4_INTERNATIONAL-CONFERENCE_72ppiWEB

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, σε συνέχεια των τεσσάρων Διεθνών Συνεδρίων που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία σε θέματα σχετικά με την Ασφάλεια και Υγεία στα Κατασκευαστικά Έργα, διοργανώνει το πέμπτο Διεθνές Συνέδριο και Έκθεση Εξοπλισμού και Υπηρεσιών με θέμα «Μηδέν Ατυχήματα: Πρακτικές Λύσεις στα Προβλήματα» στις 26 και 27 Μαΐου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στη Λευκωσία.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση και ανάλυση των εφτά χρυσών κανόνων καθώς και πρακτικών λύσεων για να επιτευχθεί το όραμα «Μηδέν Ατυχήματα» στα Κατασκευαστικά Έργα. Το θέμα του Συνεδρίου είναι το θέμα της παγκόσμιας εκστρατείας στο Κατασκευαστικό τομέα που υποστηρίζεται από τον Διεθνή Οργανισμό Κοινωνικής Ασφάλισης στο Κατασκευαστικό Τομέα «International Social Security Association, Construction Sector» (ISSA C)και άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Το πρωτοποριακό, για τα Κυπριακά δεδομένα, Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Γερμανικού Ινστιτούτου Κοινωνικής Ασφάλισης και πρόληψης Ατυχημάτων στον Κατασκευαστικό Τομέα «German Institute for Social Security and Accident Prevention in Construction Sector» (BG BAU) και τη στήριξη του πιο πάνω διεθνούς οργανισμού ISSA C και του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου.

Η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει θέσει το Συνέδριο υπό την αιγίδα της και θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την έναρξη του.  Επιπλέον το Συνέδριο στηρίζεται από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.

 Το Συνέδριο απευθύνεται σε Πολιτικούς Μηχανικούς, Αρχιτέκτονες, Συντονιστές των θεμάτων Ασφάλειας και Υγείας, Μηχανολόγους Μηχανικούς, Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και άλλες ειδικότητες Μηχανικών, Σύμβουλους Ασφάλειας και Υγείας, Λειτουργούς Ασφάλειας και Υγείας,  που εμπλέκονται στη μελέτη και υλοποίηση κατασκευαστικών έργων, εργολήπτες, καθώς και άλλους επαγγελματίες που επιθυμούν να ενημερωθούν ή/και εμπλέκονται στα θέματα ασφάλειας και υγείας στα κατασκευαστικά έργα και τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στα θέματα αυτά. Αναμένεται ότι στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν επαγγελματίες από τη Κύπρο και το διεθνή χώρο.

Έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι καθηγητές και άλλοι επιστήμονες, καθώς και διακεκριμένοι επαγγελματίες στα θέματα ασφάλειας και υγείας από διάφορες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και τις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος και οι τρεις Αντιπρόεδροι του ISSA C.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου στον ακόλουθο σύνδεσμοwww.constructionosh2017.spolmik.org