Ενέργειες ΣΠΟΛΜΗΚ για περιορισμό της εξάπλωσης του ιού COVID 19 – Ενημ. Έντυπο για συντονιστές Α&Υ στα Κατασκευαστικά Έργα για την πανδημία COVID 19

Αγαπητές/οι συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
 
Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, συμμετέχοντας και αυτό με τη σειρά του στη συλλογική προσπάθεια που γίνεται για περιορισμό της εξάπλωσης του ιού COVID 19, έχει αποφασίσει τα ακόλουθα:

  • Αναβάλλονται ή ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις μέχρι τέλος Απριλίου, συμπεριλαμβανομένης και της Γενικής Συνέλευσης που θα διεξαγόταν στις 4 Απριλίου 2019 για επιλογή των υποψηφίων για το Γενικό και Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΕΤΕΚ. Εξυπακούεται ότι δεν ισχύει πλέον και η ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων, η οποία είχε καθοριστεί για τις 27 Μαρτίου. 
  • Μετά την αναβολή του Εκπαιδευτικού μας Προγράμματος  “Διαχείριση Οικοδομικού Συμβολαίου”, το οποίο είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 στη Λεμεσό, έχει αποφασιστεί είτε η επιστροφή του τέλους συμμετοχής άμεσα σε όσους το επιθυμούν, είτε η κράτηση της θέσης για τη νέα ημερομηνία συμμετοχής (όταν αποφασιστεί), έχοντας φυσικά το δικαίωμα σε περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί να το παρακολουθήσει τις ημερομηνίες που θα καθοριστούν, να ζητήσει και πάλι την επιστροφή του τέλους συμμετοχής. 
  • Όλες οι συνεδριάσεις του ΚΔΣ και των Επιτροπών του ΣΠΟΛΜΗΚ να γίνονται με τη χρήση εφαρμογών τηλεδιάσκεψης. Το ίδιο θα καλέσουμε να πράξουν και τα Επαρχιακά Συμβούλια του ΣΠΟΛΜΗΚ.
  • Καλούμε όλους τους εκπροσώπους του Συλλόγου μας που συμμετέχουν σε διάφορους οργανισμούς όπως καλέσουν τους οργανισμούς αυτούς όπως κάνουν χρήση και αυτοί τις εφαρμογές τηλεδιάσκεψης (αν δεν το έχουν πράξει ήδη). 
  • Οι διοικητικές υπηρεσίες του γραφείου θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, τηρώντας τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής.      
  • Τα μέλη μας μπορούν να εξυπηρετούνται είτε τηλεφωνικώς (τις ώρες γραφείου), είτε μέσω email, είτε μέσω των εφαρμογών της ιστοσελίδας μας.

 
Αναφορικά με τις Ειδικές αρμοδιότητες για Συντονιστές για τα θέματα Ασφάλειας και Υγείας (Συντονιστές Μελέτης και Εκτέλεσης) στα κατασκευαστικά έργα για τη Πανδημία-Πρόληψη – CoVid-19 επισυνάπτεται διαφωτιστικό ενημερωτικό από τον διεθνή οργανισμό ISHCCO στον οποίο ο Σύλλογος μας είναι μέλοςΔιαβάστε Εδώ

Δείτε επίσης: Σύσταση της Γερμανίας του Οργανισμού BAuA Συχνές Ερωτήσεις (FAQ), Οδηγίες για τεχνίτες και κατασκευαστικές εταιρίες, ιδιοκτήτες κτηρίων και συντονιστές για τις δραστηριότητες σε εργοτάξια από 09.04.2020

Αγαπητές/οι συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
 
Η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εσείς τα μέλη μας έχετε πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσετε από όποιο πόστο και αν βρίσκεστε στην οικοδομική βιομηχανία. Ένα τομέα ο οποίος παραμένει σε λειτουργία και οι δικές μας ενέργειες και υποδείξεις είναι σημαντικές. Παράλληλα σας καλούμε όπως τηρείτε πιστά τις υποδείξεις της πολιτείας. Είμαστε σίγουροι ότι και αυτή τη φορά θα βγούμε νικητές από αυτή τη δοκιμασία.
 
Σας ευχαριστούμε.
 
Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου