Ανακοίνωση: Πραγματοποίηση 23ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης ΣΠΟΛΜΗΚ, 12 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοίνωση

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015 στη Λευκωσία, η 23η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου. Την κήρυξη των εργασιών της Συνέλευσης τελούσε εκ μέρους του έντιμου Υπουργού Εσωτερικών, κύριου Σωκράτη Χάσικου, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, κύριος Κωνσταντίνος Νικολαΐδης. Στο τελετουργικό μέρος της Γενικής Συνέλευσης παρέστησαν πρώην υπουργοί, διευθυντές και ανώτεροι λειτουργοί Υπουργείων και Τμημάτων του Δημοσίου, ακαδημαϊκοί και άλλοι αξιωματούχοι.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η ομιλία στη Συνέλευση του κύριου Πάρη Χαρλαύτη, μέλους του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας, με θέμα: «Νομοθετικά ρυθμιζόμενες Δραστηριότητες Πολιτικών Μηχανικών σε σεισμογενείς περιοχές».
Το τελετουργικό μέρος της Γενικής Συνέλευσης ολοκληρώθηκε με τη βράβευση του αείμνηστου Πολιτικού Μηχανικού Βασίλη Οικονομόπουλου για την προσφορά του στην Κοινωνία και την προαγωγή της Επιστήμης της Πολιτικής Μηχανικής.

Οι εργασίες της Συνέλευσης ολοκληρώθηκαν με απολογισμό δράσεως και ταμειακό απολογισμό, ενώ ακολούθησαν αρχαιρεσίες, κατά τις οποίες τα Μέλη του Συλλόγου εξέλεξαν με μυστική ψηφοφορία το νέο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο. Το νέο ανώτατο όργανο των Κυπρίων Πολιτικών Μηχανικών, καταρτίστηκε σε σώμα ως ακολούθως:

Πρόεδρος: ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
Α΄ Αντιπρόεδρος: ΕΥΑΓΓΕΛΙΤΣΑ ΤΣΟΥΛΟΦΤΑ
Β΄ Αντιπρόεδρος: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ
Γενικός Γραμματέας: ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΕΟΔΟΤΟΥ
Γενικός Ταμίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Μέλη: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΛΕΟΠΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Το νέο Συμβούλιο συμπληρώνουν, ως Μέλη, οι εκπρόσωποι των Επαρχιακών Συμβουλίων του Συλλόγου, οι οποίοι είχαν εκλεγεί από τις Επαρχιακές Γενικές Συνελεύσεις οι οποίες προηγήθηκαν:

Επαρχιακό Λευκωσίας/Κερύνειας: ΜΙΛΟΣ ΙΛΙΤΣ
Επαρχιακό Λεμεσού: ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΠΑΝΗΣ
Επαρχιακό Λάρνακας/Αμμοχώστου: ΠΑΝΙΚΟΣ ΦΛΟΥΡΗΣ
Επαρχιακό Πάφου: ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΦΑΚΟΝΤΗΣ

20151212-Geniki-Sinelefsi-SPOLMIK