ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΠΟΛΜΗΚ – Συνάντηση Αντιπροσωπείας ΣΠΟΛΜΗΚ με Ελεγκτική Υπηρεσία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΠΟΛΜΗΚ

Συνάντηση
Αντιπροσωπείας ΣΠΟΛΜΗΚ με Ελεγκτική Υπηρεσία
___

Την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (ΣΠΟΛΜΗΚ) έγινε δεκτή από τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας Οδυσσέα Μιχαηλίδη στα γραφεία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Αρχικά, έγινε ενημέρωση από την Πρόεδρο του ΣΠΟΛΜΗΚ Ευαγγελίτσα Τσουλόφτα για τη δράση του Συλλόγου και ειδικότερα για τις επερχόμενες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την ίδρυσή του. Η κ. Τσουλόφτα, με αφορμή την πρόσφατη κατάρρευση μπαλκονιού και προβόλου στην Πάφο, επισήμανε την ανάγκη πρόληψης των αστοχιών στις οικοδομές με την παροχή κατάλληλων συμβουλευτικών υπηρεσιών από Πολιτικούς Μηχανικούς.

Ο Γενικός Ταμίας του Συλλόγου και Εθνικός Εκπρόσωπος της χώρας μας στον οργανισμό FIDIC, Βαρνάβας Λάμπρου, αναφέρθηκε στο εξειδικευμένο Διήμερο Σεμινάριο για Κατασκευαστικά Συμβόλαια και την παρουσίαση του FIDIC Green Book, που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2022, ενώ επισήμανε την ανάγκη εκπαίδευσης για τη σωστή χρήση των Κατασκευαστικών Συμβολαίων του FIDIC στην Κύπρο.

Ο Αντιπρόεδρος/Επόμενος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών (ECCE), Συντονιστής της Επιτροπής ΣΠΟΛΜΗΚ για τη μετάφραση των Συμβολαίων του FIDIC στην ελληνική γλώσσα και πρώην Πρόεδρος του ΣΠΟΛΜΗΚ, Πλάτωνας Στυλιανού, τόνισε τη σημαντικότητα της δικτύωσης του Συλλόγου με επιστημονικούς/επαγγελματικούς οργανισμούς του εξωτερικού, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΣΠΟΛΜΗΚ, Κυριάκος Τσιουπανής αναφέρθηκε στην ανάγκη προώθησης της Πολιτικής Μηχανικής στην κυπριακή κοινωνία.

Ο Γενικός Ελεγκτής ενημέρωσε την αντιπροσωπεία των Πολιτικών Μηχανικών για τις πιο πρόσφατες δράσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, με ιδιαίτερη αναφορά στην έναρξη του περιβαλλοντικού ελέγχου σε σχέση με την προστατευόμενη περιοχή της χερσονήσου του Ακάμα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο ΣΠΟΛΜΗΚ δώρισε για χρήση στην Ελεγκτική Υπηρεσία ένα Συμβόλαιο για κάθε μία από τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των Συμβολαίων του FIDIC.

13 Ιουλίου 2022