77η Γενική Συνέλευση ECCE

Στις 5-7 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η 77η Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών (European Council of Civil Engineers – ECCE), στο Ξενοδοχείο Artis Centrum Hotel, στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Οικοδεσπότης της Γενικής Συνέλευσης ήταν ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών της Λιθουανίας (Lithuanian Association of Civil Engineers – LSIS).

Στις Εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (ΣΠΟΛΜΗΚ) εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο του, κα. Ευαγγελίτσα Τσουλόφτα και τον Πρώην Πρόεδρο του ΣΠΟΛΜΗΚ και Γενικό Γραμματέα του ΕΤΕΚ, κ. Πλάτωνα Στυλιανού, Αντιπροέδρο του ECCE για την τριετία 2021-2024 και αμέσως επόμενο Προέδρο του ECCE για την τριετία 2024-2027. 

Μεταξύ άλλων, οι Εργασίες της Γενικής Συνέλευσης περιλάμβαναν:
Έκθεση Δραστηριοτήτων του ECCE για τους τελευταίους 4 μήνες από τον Πρόεδρο του. Τελευταίες εξελίξεις και νέα στον τομέα της κατασκευαστικής Bιομηχανίας 
– Παρουσίαση και Συζήτηση αναφορικά με τη διαχείριση των οικονομικών του ECCE από την Αντιπρόεδρο / Γενικό Ταμία του ECCE, κα. Helena Endriksone.
– Παρουσίαση της νέας πρωτοβουλίας του ECCE για την επανέκδοση του βιβλίου «Civil Engineering Profession in Europe» από τον κ. Πλάτωνα Στυλιανού (ECCE Vice President / President Elected).
Παρουσίαση αποτελεσμάτων από την έρευνα μεταξύ των μελών του ECCE, η οποία προηγήθηκε της Γενικής Συνέλευσης, για την Bιωσιμότητα στον κατασκευαστικό τομέα από τον Εκτελεστικό Διευθύντή του LSIS, κ. Robertas Encius.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, ακολούθησε Forum του ECCE με θέμα «Sustainability in Construction», στο οποίο συμμετείχαν ειδικοί και ενθουσιώδεις επαγγελματίες από την κοινότητα των Πολιτικών Μηχανικών από όλη την Ευρώπη και συζήτησαν για τη διαμορφώση το μέλλον της βιώσιμης κατασκευής. Οι εργασίες του Forum άρχισαν με χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του ECCE, Dipl.-Ing Andrea Brandner, την Αναπληρώτρια Υπουργό Περιβάλλοντος της Λιθουανίας, Δρ. Daiva Veličkaitė-Matuzevičė, και τον Επικεφαλή της Ομάδας Πολιτικής Κατασκευών και Στέγασης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, κ. Dainius Čergelis.

Οι κύριες ομιλίες του forum ήταν οι ακόλουθες:
“BIM as a Tool for Addressing Sustainability Challenges” από τον κ. Tomas Blažiūnas, Επικεφαλή του Τμήματος Καινοτομίας στην εταιρεία INHUS Engineering “The Reuse of Precast Concrete Structures – A Practical Case Study.”από τον κ. Paulius Bulota, Διευθυντή της εταιρείας Peikko Lietuva “Engineered Timber Inspirations for GreenConTech-Based Urban Reshaping” από τον κ. Paulius Milčius, Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας VMGcorp

Στον ακόλουθο σύνδεσμο, μπορείτε να βρείτε το υλικό από τις εργασίες της 77η Γενικής Συνέλευσης του ECCE και το σχετικό Δελτίο Τύπου: ECCE :: European Council of Civil Engineers :: (ecceengineers.eu)