Δελτιο Τυπου ΣΠΟΛΜΗΚ Εκλογή Πλάτωνα Στυλιανού στο ECCE Executive Board

Δελτίο Τύπου

Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια για την εκλογή του τέως Προέδρου του Πλάτωνα Στυλιανού ως Αντιπροέδρου (2021 -2024)  και ως του αμέσως Επόμενου Προέδρου στο ECCE – European Council of Civil Engineers Executive Board (2024-2027).

Ο ΣΠΟΛΜΗΚ εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον κ. Πλάτωνα Στυλιανού, Πολιτικό Μηχανικό και τέως πρόεδρο του ΣΠΟΛΜΗΚ, ο οποίος εκλέχθηκε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και συγκεκριμένα στη θέση του Αντιπροέδρου αλλά και του αμέσως επόμενου Προέδρου για την περίοδο 2024-2027 (Vice President – President Elect), κατά την 73η  Γενική Συνέλευση του  Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών (ECCE) που πραγματοποιήθηκε στις 22-23 Οκτωβρίου διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Η εκλογή του κ. Στυλιανού αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον ΣΠΟΛΜΗΚ, ενώ αποτελεί σημαντικό σταθμό για την ιστορία της Πολιτικής Μηχανικής στην Κύπρο αλλά και στον Ευρωπαϊκό χώρο, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία μας εκλέγεται Κύπριος Πολιτικός Μηχανικός σε θέση τέτοιου κύρους στον Ευρωπαϊκό Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών (ECCE).

Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζεται η πολυδιάστατη προσφορά του κ. Στυλιανού στα δρώμενα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών τα τελευταία χρόνια, αφού μεταξύ άλλων ήταν επικεφαλής της ομάδας εργασίας για το Στρατηγικό Πλάνο του ECCE 2021-2030, του Position Paper του ECCE για την Αποτίμηση και Αντισεισμική ενίσχυση των Υφιστάμενων Κτηρίων σε συνδυασμό με την Ενεργειακή τους Αναβάθμιση,  αλλά  και του 3S Approach (Safe, Sound and Sustainable) το οποίο έγινε αποδεκτό σαν το Moto του ECCE  για το έτος 2020. Ο κ. Στυλιανού με την πολύχρονη εμπειρία του ως Πολιτικός Μηχανικός πρεσβεύει με τον καλύτερο τρόπο τις αξίες και τα ιδανικά του κλάδου που υπηρετεί, και μεταλαμπαδεύει γνώσεις στους νέους Μηχανικούς μέσα από διαλέξεις και σεμινάρια.