Προκήρυξη Διαγωνισμού Φωτογραφίας με θέμα – «Οχυρωματικά Έργα στην Κύπρο δια μέσου των αιώνων»

Στα πλαίσια του εορτασμού των 30 χρόνων του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (ΣΠΟΛΜΗΚ),
το Επαρχιακό Συμβούλιο Λευκωσίας – Κερύνειας του ΣΠΟΛΜΗΚ, προκηρύσσει

 Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα:

«Οχυρωματικά Έργα στην Κύπρο δια μέσου των αιώνων»
________

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με τη στήριξη της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου (ΦΕΚ), του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητήριου Κύπρου (ΕΤΕΚ) και της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.).

Η ιστορία του νησιού μας είναι πλούσια και η πολιτιστική κληρονομιά μας έχει να επιδείξει σπουδαία έργα σε κάθε περιοχή της ελεύθερης και της κατεχόμενης πατρίδας μας. Εξαιτίας της στρατηγικής θέσης της χώρας μας στην ανατολική Μεσόγειο, η Κύπρος βρέθηκε στο επίκεντρο πολλών συγκρούσεων κατά την αρχαιότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχει συνεχής μέριμνα για την άμυνα και να μας κληρονομείται ένας μεγάλος αριθμός αμυντικών-οχυρωματικών έργων.

Στόχος του Φωτογραφικού Διαγωνισμού είναι η προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η προβολή της πλούσιας ιστορίας των οχυρωματικών έργων στην Κύπρο διαμέσου των αιώνων για την ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που είχαν τα έργα αυτά στην προστασία του νησιού. Οι φωτογραφίες του διαγωνισμού, θα εκτεθούν σε μελλοντική εκδήλωση του Συλλόγου μας. Επίσης, οι φωτογραφίες που θα βραβευτούν θα κοσμήσουν το ημερολόγιο του 2023 που θα εκδώσει ο Σύλλογος μας.

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για όλα τα πρόσωπα (ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, μαθητές, φοιτητές, κ.ά.).

Για την Προκήρυξη του Φωτογραφικού Διαγωνισμού και Δήλωση Συμμετοχής, πατήστε εδώ.

Ημερομηνία Υποβολής Προτάσεων: Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2022 (12 το μεσημέρι)