Προκήρυξη Διαγωνισμού Φωτογραφίας με θέμα – «Θρησκευτικά και Λατρευτικά Μνημεία της Κύπρου»

Το Επαρχιακό Συμβούλιο Λευκωσίας – Κερύνειας του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (ΣΠΟΛΜΗΚ) προκηρύσσει Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα:

«Θρησκευτικά και Λατρευτικά μνημεία της Κύπρου»

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με τη στήριξη της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου (ΦΕΚ), του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητήριου Κύπρου (ΕΤΕΚ) και της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.).

Η Κύπρος είναι μια χώρα με σπουδαία ιστορία ιδιαίτερα όσον αφορά τη θρησκευτική της κληρονομιά. Σε πολλές περιοχές της ελεύθερης και κατεχόμενης Κύπρου, μπορεί κάποιος να μαρτυρήσει τα πολυάριθμα μνημεία λατρείας και κτίσματα διαφόρων θρησκειών και δογμάτων που συνυπήρχαν κατά το πέρασμα του χρόνου στο νησί μας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αν και η Κύπρος είναι ένα μικρό σε έκταση νησί, εντούτοις υπάρχει μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά λατρευτικών μνημείων, εκκλησιών και τεμενών.

Στόχος του Φωτογραφικού Διαγωνισμού είναι η προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου, η προβολή της πλούσιας και ποικιλόμορφης φύσης των λατρευτικών μνημείων του νησιού, καθώς και της συνεισφοράς των Μηχανικών σε αυτά. Οι φωτογραφίες του διαγωνισμού, θα εκτεθούν σε μελλοντική εκδήλωση του Συλλόγου μας. Επίσης, οι φωτογραφίες που θα βραβευτούν θα κοσμήσουν το ημερολόγιο του 2024 που θα εκδώσει ο Σύλλογος μας. 

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για όλα τα πρόσωπα (ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, μαθητές, φοιτητές, κ.ά.).

Για την Προκήρυξη του Διαγωνισμού Φωτογραφίας και Δήλωση Συμμετοχής, πατήστε εδώ.

Ημερομηνία Υποβολής Προτάσεων: Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2023 (12 το μεσημέρι)

_______________________________________________________________________________________________________________
Απαντήσεις σε Ερωτήματα Ενδιαφερόμενων για Συμμετοχή στο Διαγωνισμό.

Ερώτηση: Μπορούμε να φωτογραφίσουμε εσωτερικούς χώρους  και λεπτομέρειες εσωτερικών και εξωτερικών χώρων εκκλησιών;
Απάντηση: Η εστίαση είναι στο κτίσμα είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά και όχι στη λεπτομέρεια, εκτός και αν αυτή αφορά κατασκευαστική λεπτομέρεια.

Ερώτηση:  Μπορούμε να φωτογραφίσουμε  Αρχαιολογικούς χώρους λατρείας όπως πχ. Ναό του Απόλλωνα;
Απάντηση: Ναι, οι αρχαιολογικοί χώροι λατρείας είναι μέρος του διαγωνισμού.