Ο ΣΠΟΛΜΗΚ αποχαιρετά την Ζέτα Αιμιλιανίδου

Ο ΣΠΟΛΜΗΚ αποχαιρετά την Ζέτα Αιμιλιανίδου

Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (ΣΠΟΛΜΗΚ) εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια της Υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου, μιας γυναίκα που πρόσφερε στον άνθρωπο, στην κοινωνία και στην Κύπρο, μέσα από κάθε αξίωμα που καλέστηκε να υπηρετήσει. Ένας άνθρωπος με αξίες, ακεραιότητα χαρακτήρα και ανθρώπινη ευαισθησία, αφήνει πίσω της μεγάλη παρακαταθήκη αλλά και ένα τεράστιο κενό.   

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου στήριζε και ενθάρρυνε όλες τις δράσεις που αφορούσαν τα θέματα  Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία που ήταν προτεραιότητα της. Για τους Πολιτικούς Μηχανικούς και τον κατασκευαστικό τομέα ήταν ιδιαίτερα σημαντική η στήριξη της στα Διεθνή Συνέδρια Ασφάλειας και Υγείας στα Κατασκευαστικά Έργα που διοργάνωνε ο Σύλλογος μας, τα οποία έθετε πάντοτε υπό την Αιγίδα της. 

Στον τελευταίο χαιρετισμό της, στο 7ο Διεθνές Συνέδριο Ασφάλειας και Υγείας, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θέτει και θα συνεχίσει να θέτει ψηλά στις προτεραιότητές του τα θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία. Είμαι βέβαιη ότι ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο τη διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων και το Υπουργείο μου θα συνεχίσει να είναι υποστηρικτής τέτοιων διοργανώσεων.».

Η Πρόεδρος και το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΠΟΛΜΗΚ απευθύνουν στους οικείους της τα θερμά συλλυπητήρια τους.

Αιωνία η μνήμη της.

Οι φωτογραφίες είναι από το 5ο Διεθνές Συνέδριο Ασφάλειας και Υγείας στα Κατασκευαστικά Έργα, το Μάϊο του 2017, το οποίο τίμησε με την παρουσία της.

 

 

07/06/2022