Δελτίο Τύπου ΣΠΟΛΜΗΚ – Επικίνδυνη Κατάσταση Παραλιακού Πεζόδρομου Άγιου Τύχωνα Λεμεσού

Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο παραλιακός πεζόδρομος στην περιοχή του Αγίου Τύχωνα στη Λεμεσό. Σχετικό φωτογραφικό υλικό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο επισυνάπτεται για εύκολη αναφορά σας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι τα σημαντικά προβλήματα που παρουσιάζονται πιθανόν να οφείλονται στην συνύπαρξη και την αρνητική αλληλεπίδραση των περιβαλλοντικών και ανθρωπογενών παραγόντων και συγκεκριμένα του σχεδιασμού και κατασκευής των πεζογεφυρών στη ζώνη των ακτών.

Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου με επιστολή του προς τον Έπαρχο Λεμεσού και τον Πρόεδρο Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Τύχωνα Λεμεσού, εισηγείται όπως, προβούν άμεσα σε επιθεώρηση για να διαφανεί η ακριβής έκταση της διάβρωσης και να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η συντήρηση.

Με γνώμονα, όμως, την ασφάλεια των κατοίκων και περιηγητών, θα πρέπει άμεσα να απαγορευθεί η πρόσβαση στα επικίνδυνα σημεία του πεζόδρομου μέχρι την επιδιόρθωσή τους.