Ανακοίνωση ΣΠΟΛΜΗΚ – Κάλεσμα του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου για εμβολιασμό έναντι κορωνοϊού

Ανακοίνωση

Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου στέκεται δίπλα στην Πολιτεία και ενώνει την φωνή του μαζί της καλώντας όλους τους συμπατριώτες μας σε εμβολιασμό.

Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (ΣΠΟΛΜΗΚ), με αφορμή την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και την βεβαρημένη επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει το νησί μας, καλεί τους Μηχανικούς του τόπου μας αλλά και τους υπόλοιπους συμπατριώτες μας, όπως επιλέξουν να εμβολιαστούν έναντι του κορωνοϊού, επιλέγοντας με αυτό τον τρόπο τη μοναδική επιστημονικά ελεγμένη λύση αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού.

Σήμερα απαιτείται συστράτευση όλων για το κοινό καλό, μακριά από προκαταλήψεις και ιδεοληψίες. Ευτυχώς, η επιστημονική κοινότητα έχει πετύχει σε σύντομο χρονικό διάστημα να προσφέρει το πιο κατάλληλο, υπό τις περιστάσεις «όπλο», το εμβόλιο. Με σεβασμό στην ατομική επιλογή, ως επιστήμονες Μηχανικοί με κρίση και ορθολογισμό, στεκόμαστε δίπλα στην Πολιτεία και ενώνουμε την φωνή μας μαζί της και στις προσταγές της, καλώντας όλους σε εμβολιασμό.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού είναι πολλές, σε παγκόσμιο, τοπικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Η πανδημία προκαλεί ανησυχία, πόνο, περιορισμούς και αλλαγές σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας μας. Η καλύτερη λύση για να απαλλαγούμε από αυτή και να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους δικούς μας ανθρώπους, είναι ο εμβολιασμός, μονόδρομος πλέον για τη ζωή και την επιστροφή σε μια κοινωνία που σέβεται και ενδιαφέρεται για τον συνάνθρωπο της.

14 Ιουλίου 2021