7ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ “ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ”

7ο Διεθνές Συνέδριο και Έκθεση 

Ασφάλεια και Υγεία στα Κατασκευαστικά Έργα 

« Vision Zero: Evolution or Revolution? The future is now! → Mission Possible! »

5 και 6 Νοεμβρίου 2021 

Ξενοδοχείο Hilton Nicosia, Έγκωμη, Κύπρος

Ο Σύλλογος μας διοργανώνει το Έβδομο Διεθνές Συνέδριο και Έκθεση Εξοπλισμού και Υπηρεσιών για την Ασφάλεια και Υγεία στα Κατασκευαστικά έργα με θέμα: «Vision Zero: Evolution or Revolution? The future is now! → Mission Possible!» στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2021 στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia, στην Έγκωμη, ως συνέχεια του Συνεδρίου με θέμα «Vision Zero» του 2019.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με συν-διοργανωτές το Τμήμα Κατασκευών του Διεθνή Οργανισμού Κοινωνικής Ασφάλισης (International Social Security Association-Construction Sector) (ISSA-C) και το Γερμανικό Ινστιτούτο Υποχρεωτικής Ασφάλισης και Πρόληψης Ατυχημάτων στον Κατασκευαστικό Τομέα «Berufsgenossenschaft der Bauwirtschaft» (BG BAU). Το Συνέδριο στηρίζεται από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και το Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου. Επίσης, εντάσσεται στις δραστηριότητες της παγκόσμιας εκστρατείας Vision Zero του Οργανισμού ISSA, η οποία υποστηρίζεται από πολλούς άλλους διεθνείς Οργανισμούς και στην οποία o Σύλλογος μας είναι επίσημος εταίρος.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση καινοτόμων πρακτικών λύσεων για να επιτευχθεί το όραμα «Μηδέν Εργατικά Ατυχήματα και Ασθένειες», με ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση νέων τεχνολογιών, πρακτικών και εργαλείων για τον μετασχηματισμό του κατασκευαστικού τομέα στην νέα ψηφιακή εποχή. Ενώ η κατασκευαστική βιομηχανία αντιμετωπίζει μοναδικές προκλήσεις από την παγκόσμια πανδημία, η εισαγωγή της ψηφιοποίησης σε αυτήν είναι ένας σημαντικός σταθμός για την ασφάλεια και την υγεία, αφού θα προσφέρει εκσυγχρονισμό και πιο έξυπνες λύσεις για ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας, εξοικονόμηση πόρων, καλύτερη ποιότητα και λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον, με απώτερο σκοπό τα μηδενικά ατυχήματα.

Στόχος μας είναι όπως το Συνέδριο πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία συνέδρων και ομιλητών, αλλά και μέσω διαδικτύου. Σχετικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2021, ανάλογα και με τις εξελίξεις σε ότι αφορά την Πανδημία Covid-19. Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι καθηγητές και άλλοι επιστήμονες, καθώς και διακεκριμένοι επαγγελματίες στα θέματα ασφάλειας και υγείας από διάφορες χώρες της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών, μεταξύ των οποίων, ο CEO του Γερμανικού Ινστιτούτου BG BAU, o Πρόεδρος του Οργανισμού ISSA-C και άλλοι αξιωματούχοι του Οργανισμού αυτού. Σχετική ενημέρωση και προβολή του Συνεδρίου θα γίνεται, μέσω της ειδικής ιστοσελίδας του Συνεδρίου (www.cosh2021cy.com), στην οποία θα προσφέρεται, μεταξύ άλλων, ευκαιρία διαφήμισης για τους εκθέτες και τους μεγάλους χορηγούς του Συνεδρίου μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες, η Διοικητική Λειτουργός του Συλλόγου μας κα Ερατώ Κουκότσικα, είναι στη διάθεσή σας, στον αριθμό τηλεφώνου 22672866 και/ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση admin@spolmik.org .

Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου
Απρίλιος 2021

 

Προωθητικό Βίντεο του

7ου Διεθνούς Συνεδρίου και Έκθεσης 

«Ασφάλεια και Υγεία στα Κατασκευαστικά Έργα»