Προκήρυξη Διαγωνισμού Φωτογραφίας 2023 «Ο Άνθρωπος στο Εργοτάξιο»

Προκήρυξη Διαγωνισμού Φωτογραφίας 2023 «Ο Άνθρωπος στο Εργοτάξιο»

Στα πλαίσια του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου και Έκθεσης για την Ασφάλεια και Υγεία στα Κατασκευαστικά Έργα με θέμα «Respect Human Rights – Everyone has a Role to Play» και με μότο «Focus on People – Join Vision Zero», το Επαρχιακό Συμβούλιο Λευκωσίας – Κερύνειας του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (ΣΠΟΛΜΗΚ) και το Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) προκηρύσσουν Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα:

«Ο Άνθρωπος στο Εργοτάξιο»

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται με τη στήριξη της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου (ΦΕΚ) και της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.).

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να προβληθεί ο  Άνθρωπος στο Εργοτάξιο, καθώς και η προστασία και ενίσχυση του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Εργασία.

Βασικός στόχος της φωτογραφικής αποτύπωσης είναι να ενδυναμωθεί ο σκοπός του Συνεδρίου για την ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων στον Κατασκευαστικό τομέα, σε σχέση με την υιοθέτηση καλών πρακτικών και τη βελτίωση των επιπέδων ασφάλειας και υγείας στην εργασία για την επίτευξη του στόχου της παγκόσμιας εκστρατείας «Vision Zero» (Όραμα «Μηδέν Ατυχήματα»).

Ειδικοί στόχοι του Διαγωνισμού είναι η επίτευξη των πιο κάτω:

  • Δημιουργία κουλτούρας ασφάλειας και κουλτούρας πρόληψης για μηδέν ατυχήματα.
  • Προβολή των ιδιαιτεροτήτων του Κατασκευαστικού Τομέα με επίκεντρο στον Άνθρωπο.
  • Ανάδειξη του Κεντρικού ρόλου του Ανθρώπου στο Εργοτάξιο.
  • Ευαισθητοποίηση για τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να δημιουργηθούν από τις εργασίες του εργοταξίου.

Υποβολή Προτάσεων: Μέχρι τις 24 Απριλίου 2023 (12 το μεσημέρι)

Στο Διαγωνισμό μπορούν να υποβληθούν φωτογραφίες από Εργοτάξια τόσο στην Κύπρο όσο και στο Εξωτερικό.

Ο Διαγωνισμός είναι ανοικτός για όλα τα πρόσωπα.

Για την προκήρυξη και τους όρους του Διαγωνισμού, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


Πιο κάτω θα βρείτε ερωτήσεις από ενδιαφερόμενους για συμμετοχή στο φωτογραφικό διαγωνισμό.

Ερ.1) Αν εμφανίζονται στην φωτογραφία πρόσωπα, θέλετε υπογεγραμμένη βεβαίωση αποδοχής από τον φωτογραφιζόμενο;
Απ.1) Την ευθύνη για τα εικονιζόμενα πρόσωπα την έχει ο φωτογράφος. Αν κάποιος παρουσιαστεί με παράπονο αυτός θα πρέπει να λύσει την διαφορά του με τον φωτογράφο και όχι τους διοργανωτές.

Ερ.2) Δεν θέλετε την επεξεργασία. Τα λογότυπα πάνω από τα ρούχα ή όπου φαίνονται, θα σβηστούν με επεξεργασία ή να καλυφθούν με μια μαύρη μάσκα; Οι στολές σήμερα έχουν πολλά σήματα, ιδίως αν είναι από ειδικές ομάδες διάσωσης μέσα σε εργοστασιακό χώρο.
Απ.2) Θα προτιμούσαμε να μην γίνεται προβολή λογοτύπων εταιριών. Οπόταν θα σας προτείναμε να μην είναι εμφανές ένα διαφημιστικό μήνυμα ή λογότυπο μιας εταιρείας κατά τη λήψη της φωτογραφίας.